Ett intervju med en kjekk Spurvugle #Hurum #Røyken #Norway #utpåturaldrisur

Spurvugle av www.bjornheidenstrom.com

Vi i redaksjonen er stadig på jakt etter motiverende steder og bilder for tur- og naturopplevelser.

I går fikk vi ett spontant intervju. En spurvugle ble rett og slett sittende og stirre fra en grankvist. Først gjemt bak en kvist, men så med selvsikker posering og klar tale.

På grunn av hekketiden, så ba han innstendig om at intervju, og plassen for «photo-shoot» ble hold konfidensielt. Vi never dog  at området var Hurum, at det var i granskog, og at det var ca 500 meter  fra noen hester og en gård.

Ugleintervjuet og bildene som ble tatt i går:

Hei!  Det er supertrivelig at du kunne spontant kunne stille opp, og hva er ditt fulle og hele navn?

                «jeg heter- «Eric Den Lange Kjekke Helgeson von Vestfjorden»

Oi! Det var ett lang navn, hvor bor du?

                «bor mest her på Hurum, har ett feriehull, altså ett gammelt hakkespetthull i Røyken, og leier av og til en ganske kul plass ute på Holmsbu»

Jøss, og hva driver du med i disse dager?

               

«vell, det drar seg raskt mot hekketiden, så det blir mye stelling av fjær, en del timer hos frisøren, litt skigåing i Røyken, og mye pumping av jern oppe på Trento gym og spinning»Spurvugle av Bjørn Heidenstrøm

Jeg viste ikke at ugler gikk på treningsstudio, har du medlemskort?

                «nei! er du helt teit eller? Vi ugler gjemmer oss for store mennesker, – så vi flyr inn lufteluka på Trento hver natt etter klokka 3, og så kjører vi saltrening eller vekter, noen ganger uglezumba, så drar vi ned til Mike på Losen pub og tar litt after Zumba Pizza og litt brus»

Og du nevnte skigåing?

                «jepp! Også klokka etter 0300, . mest i Røyken men av og til lysløypa på Holmsbu, selv om jeg ser kongebra i mørket, så er det en fet løype!, – kjøpt meg ski og Rottefella bindinger fra Tord hos  Hurum Sport-  og går mye klassisk variert med noen skøytetak»

Bli det vanskelig med staking da, du som har vinger mener jeg?

                «ærree muuulig å være så teit! – jeg bruker ikke staver, jeg flakser SELVFØLGELIG med vingene mine og fyker i sporet i sånn cirka 190 kilometer i timen, – og da er jeg beskjeden..»

Jeg viste ikke at ugler gikk på ski,  har aldri snakket med en ugle før…. Men over til hekketiden – det må være spennende, – har du draget på noen allerede nå i Mars?

«ja, selvfølgelig!!! ,  jeg er,  som du sikkert ser, en av de lengste, og absolutt peneste uglen på Østlandet, – så jeg har blant annet superdraget på;  ei rype fra Holmsbu, ei røy fra Tofte og ei ganske sexy due på Slemmestad, -og jeg hadde også en kort date med ei kjøttmeis-berte fra Drøbak, men hun spiste jeg opp»

SPISTE OPP????

                «jepp!  Det er en noen enkle  bimbo-fugler som ikke Googler oss tøffe Spurvugler,-  hvis de hadde gjort  det så hadde de sett at  vi lever av småfugler og mus, – så når de dukker opp, så er det kort sjarmerende prat, så sier jeg som regel  «oi se der er kul Måke» – berta ser bort – og da tar jeg ett voldsomt kakk i bakhodet, full kvelning,  og nam nam,  kjøttet rett i magen»

Jøss! Det høres fælt ut, du burde snakke med noen om dette…,   men for å bytte tema, du sier at du er lang… og du ser litt kort ut, kanskje bare 16- til 17 cm?

                «der tror jeg du må ta en synsprøve gutten min, jeg har ikke tommestokk, men jeg VET at  jeg er over 2 meter og at jeg er den tøffeste, peneste, kuleste ugla i Norge»

Javel…, -På Wikipedia sier dem at det engelske navnet til rasen din er «Eurasian Pygmy Owl» – altså «pygme ugle», og de skriver, jeg siterer   «is the smallest owl in Europe» – kommentarer til dette?

« det er det teiteste jeg har hørt,  hvis du går på Uglipedia så ser du at rasen vår heter «lang-kjekke-pen-uglen» – og at vi er den største fuglen i verden»

Okay! – det skal vi sjekke opp,  og helt til slutt, hvordan ser du på denne boken og Facebooksiden til «101 turer i Røyken og Hurum»???

«åhhhhh det er noe av det kuleste, feteste, mest digg greiene jeg har sett på mange år, – de som lager det stoffet der – og de som blir med i Facegruppen må være noen av de smarteste, peneste, kuleste og kjekkeste i verden»

Så fint !   vi sender deg bildene av deg  og ønsker deg lykke til med hekkesesongen!

«whoooo whhoo whooooooooo»

Sted. Skogen i Hurum

Dato: 6. Mars 2013

Intervjuobjekt: – Eric Den Lange Kjekke Helgeson von Vestfjorden

Reporter; Bjørn Heidenstrøm og Bonzo Hund.

Passer for; barn fra 7 år og voksne med ungt sinn.

😉

Spurvugle av Bjørn Heidenstrøm

Reklamer
40Finito-50Fantastic

Was/is 40, fat, finished, and dying - Want to be 50, fit, fresh, and living

austin vivid photography

heather schramm-lifestyle photographer

Min strand

hverdagen og livet til din og min strand

Spanish Weddings

En kul slogan kan settes her....

Fantastiske Marka

En blogg om friluftsliv og turglede i Oslomarka

I´m tasting beer

Taste and share!

@heidenstrom

#Outdoors #Training #Books

Edith Levy Photography

Writing with Light

Lens Cap

Casual glimpes into mundane suburbia

arbeidsuke Norge på langs

følg min arbeidsuke! :D

thisisspain

Just another WordPress.com weblog

thinkinnewareas.wordpress.com/

Social Media Marketing, Monitoring & Management - Digital Coaching and Social Business Networking (in English and Danish at times - Hurray for Google Translate ;-)

Teamkraftbloggen

-en blogg om livet rundt og i Teamkraft

Lyngstad-Creations.com

Videographer by profession, hobbyist photographer by passion

Morten Besshø

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...